Hockey är en sport som spelas och följs av miljontals fans runt om i världen. Det finns ett flertal ligor som håller en hög standard och lockar till sig toppspelare. Här är en översikt över de 10 största och bästa hockeyligorna i världen.

1. National Hockey League (NHL)

Land: USA och Kanada
Antal Lag: 32
Grundad: 1917
NHL är utan tvekan världens mest prestigefyllda hockeyliga och hem för de bästa spelarna från hela världen. Ligan består av 32 lag från USA och Kanada och kulminerar i slutspelet där lag tävlar om Stanley Cup.

hockeyligor

2. Kontinental Hockey League (KHL)

Land: Ryssland och flera andra europeiska och asiatiska länder
Antal Lag: 24
Grundad: 2008
KHL är den största och mest framstående ligan i Ryssland och anses vara den näst bästa ligan i världen efter NHL. Den inkluderar lag från flera olika länder och har lockat till sig en del NHL-veteraner.

3. Svenska Hockeyligan (SHL)

Land: Sverige
Antal Lag: 14
Grundad: 1922
SHL är den högsta divisionen i svensk hockey och anses vara en av de starkaste ligorna i Europa. Ligan är känd för sin höga standard och sitt bidrag till utvecklingen av unga svenska talanger.

4. Suomen Liiga

Land: Finland
Antal Lag: 15
Grundad: 1975
Finlands högsta division är känd för sitt fysiska spel och sin konkurrenskraftiga natur. Liigan har fostrat många framstående spelare som gjort avtryck i NHL.

5. Tjeckiska Extraligan

Land: Tjeckien
Antal Lag: 14
Grundad: 1993
Extraligan i Tjeckien anses vara en av de bästa ligorna i Europa, med hög spelstandard och passionerade fans. Tjeckiska lag har även varit framstående i internationella turneringar.

6. Schweiziska National League (NL)

Land: Schweiz
Antal Lag: 12
Grundad: 1937
Schweiziska National League är känd för sitt snabba och tekniska spel, och har blivit en attraktiv destination för internationella spelare.

7. Tyska DEL

Land: Tyskland
Antal Lag: 15
Grundad: 1994
Deutsche Eishockey Liga i Tyskland har vuxit i styrka och popularitet under de senaste åren och är nu en av de ledande ligorna i Europa.

8. Österrikiska EBEL

Land: Österrike
Antal Lag: 11
Grundad: 2003
Erste Bank Eishockey Liga har lag från Österrike och ett par närliggande länder. Ligan är känd för sin underhållande hockey och sitt bidrag till utvecklingen av österrikiska spelare.

9. Slovakiens Tipsport Liga

Land: Slovakien
Antal Lag: 12
Grundad: 1993
Slovakiens högsta division har bidragit till att utveckla flera spelare som har gjort framstående karriärer i NHL och internationella turneringar.

10. Kinas Kontinental Hockey League (KHL) Lag

Land: Kina
Antal Lag: 1 (Kunlun Red Star)
Grundad: 2016
Även om Kina inte har en egen liga i listan, är det värt att nämna Kunlun Red Star, som spelar i KHL. Det är en del av Kinas satsning på att öka intresset och standarden på hockey inför de Olympiska vinterspelen.


Dessa ligor representerar några av de bästa i världen och erbjuder högklassig hockey för fans och spelare. Varje liga har sin egen unika charm och nivå av konkurrens, vilket gör dem spännande att följa och betta på.

/Experttips.se